Kinderen in judogi staan op een rij op een trainingsmat in een sportzaal met een spiegelmuur, waarin andere jonge judo beoefenaars te zien zijn

Praktische Info

🥋

Zin om mee te doen?

gratis INITIATIE

WAAR & WANNEER

De trainingen vinden tweemaal in de week plaats, op maandagavond en vrijdagavond.

Sporthal IHAM te Mechelen is onze thuisbasis.

Sporthal IHAM
Bautersemstraat 57
2800 Mechelen

Op maandag vinden trainingen plaats in de zaal “Albert Merckx”, de gespecialiseerde budosportzaal van het IHAM complex. Op vrijdag worden de trainingen gegeven in de polyvalente zaal achter de grote sportzaal. In deze zaal wordt voor de training een judotatami wordt gelegd.

👉 Website van Sporthal IHAM Mechelen

  • Maandag: zaal “Albert Merckx”
    • Junioren: 18u – 19u
    • Senioren: 19u – 20u
  • Vrijdag: polyvalente zaal
    • Junioren: 18u – 19u
    • Senioren: 19u – 20u15

🚨 Let op: Tijdens de grote schoolvakanties (paasvakantie, kerstvakantie, en zomervakantie) en op officiële feestdagen is er geen les.

Leeftijdscategorieën

Vanaf de leeftijd van vijf jaar kunnen leden zich inschrijven bij de club.

Trainingen zijn verdeeld in twee leeftijdscategorieën, junioren en senioren. Er is geen harde leeftijdsgrens – omdat naast leeftijd ook graadverhoging ook een grote rol speelt in judo – maar over het algemeen wordt beschouwd dat een lid naar de senioren overgaat vanaf de leeftijd van 14-15 jaar.

Inschrijvingsgeld

Het lidgeld voor Judoclub Sandokan bedraagt 170 euro per jaar.

Dit lidgeld bestaat uit een federaal gedeelte dat door de Judo Vlaanderen is bepaald, en een clubgedeelte. Het federale deel voorziet in de verplichte verzekering die door de Judo Vlaanderen is afgesloten, alsook een gedeelte voor de algemene werking van de Judo Vlaanderen. Tenslotte draagt een laatste deel voor de club bij aan de algemene werking van de club, de faciliteiten en de voorzieningen.

Belangstellenden en nieuwe leden mogen vrijblijvend twee initiatielessen meedoen. Gedurende deze eerste twee lessen zijn zij automatisch verzekerd. Wanneer belangstellenden na deze introductie hun judotraining wensen voort te zetten, zijn zij gehouden de lidgelden te betalen.

Kledij

Tijdens de vrijblijvende introductielessen is speciale judokleding niet noodzakelijk. Het wordt echter wel aanbevolen om – indien men lid wordt – een geschikte judogi aan te kopen. Dit kan via de club, maar judogi zijn ook te kopen in verschillende sportzaken.

Aangezien clubleden herkenbaar moeten zijn, moeten de judogi verplicht worden voorzien van een clubembleem dat bij de club verkrijgbaar is tegen 4€.

Rugzak met embleem van Judoclub Sandokan
Rugzak met embleem van Judoclub Sandokan