Kinderen in judogi staan op een rij op een trainingsmat in een sportzaal met een spiegelmuur, waarin andere jonge judo beoefenaars te zien zijn

Club

🥋

Zin om mee te doen?

gratis INITIATIE

Judoclub Sandokan Mechelen werd in 1997 opgericht op initiatief van Sonja Maes en Harry Van den Eynden.

Van bescheiden begin tot een krachtige gemeenschap van meer dan 75 enthousiaste leden in 2009, onze club heeft door de jaren heen op competitief vlak naam gemaakt. Individuele leden hebben schitterende prestaties neergezet op provinciale, regionale en nationale kampioenschappen. Daarnaast hebben we ook mooie overwinningen behaald op tal van andere toernooien, met een speciale vermelding voor onze successen op de bekerwedstrijden van de Antwerpse afdeling van Judo Vlaanderen.

Clubkampioenschappen Sandokan Mechelen 2024
Groepsfoto van Judoclub Sandokan Mechelen in 2024

De trainingen, onder leiding van de ervaren Sonja Maes, zijn het kloppende hart van onze club. Als trainer B met een glansrijke professionele carrière, heeft ze zich volledig gewijd aan het trainen en begeleiden van jeugdige judoka’s, met het oog op het behalen van competitieve resultaten. Ze begeleidt ook onze recreatieve judoka’s op technisch en sportief gebied, om hen de felbegeerde zwarte gordel (de “1ste Dan”) te helpen bereiken.

Bij Sandokan Mechelen is er ruimte voor verschillende vormen van judo beoefenen. De competitief ingestelde leden krijgen de kans om zich te ontplooien op de wedstrijden; meer recreatief ingestelde leden beoefenen judo om actief bezig te zijn en om zich voor het sportieve plezier te bekwamen in de kunst van judo.