Club


Judoclub Sandokan Mechelen is in 1997 opgericht op initiatief van Sonja Maes en Harry Van den Eynden.

 

De club kende een aarzelende start maar is daarna gestaag gegroeid. In 2009 had de club meer dan 75 actieve leden. Op competief vlak zijn over de jaren goede resultaten behaald door de individuele clubleden. Meerdere leden hebben podiumplaatsen behaald op provinciale kampioenschappen, regionale kampioenschappen en nationale kampioenschappen. Maar ook op individuele tornooien zijn goede resultaten behaald en overall classeringen op de bekertornooien van de Antwerpse afdeling van de VJF.

 

De trainingen worden gegeven door Sonja Maes. Zij is vanaf het begin de trainer van de club en is volledig gecertificeerd trainer. Na haar succesvolle actieve carierre heeft zij zich gericht op het trainen en begeleiden van jeugdige judoka’s met het oog op het behalen van competitive resultaten. Naast deze begeleiding, traint zij de recreatieve judoka’s op technisch en sportief vlak om hen te begeleiden tot het behalen van de zwarte gordel, de 1e dan.

 

Binnen de club is er danook ruimte voor verschillende vormen van beoefening van judo. De – meestal jeugdige – competitief ingestelde leden krijgen de kans om zich te ontplooien op de wedstrijden; meer recreatief ingestelde leden beoefenen judo om actief bezig te zijn en te blijven en om zo zich te bekwamen in de kunst van judo.

 

 

 


Copyright ® 2015 Judoclub Sandokan  
Judoclub SANDOKAN
Mechelen